1. Zelfregie staat centraal
Mensen bepalen zelf wat zij nodig hebben: het is hun leven en plan. Wij ondersteunen bij het versterken van eigen kracht en regie, zodat zij zelfstandig of samen stappen kunnen zetten. Zij staan gedurende het hele traject centraal.
2. Iedereen wordt betrokken
Familie en vrienden kunnen een belangrijke rol spelen. Wij werken systeemgericht, zodat iedereen die van betekenis is kan meedoen en betrokken blijft. Alle leden worden vanaf de start van het traject betrokken.
3. Samenredzaamheid en participatie versterken
Verbinding en steun vanuit het netwerk helpen mensen om actief deel te nemen aan de maatschappij. Wij ondersteunen bij het opbouwen van een sterk netwerk. Vanaf het begin worden wensen en doelen verkent en het netwerk versterkt.
4. Samenhangend systeem van hulp
We kijken naar hoe zorgen of problemen het systeem beïnvloeden. Herstel en duurzame veiligheid staan centraal. We werken een ondersteuningsplan en stellen samenhangende doelen en acties op.
5. Continuïteit in afspraken
Bij onveiligheid waarborgen we veiligheid door vast te houden aan afspraken. Vrijwillige hulp is niet vrijblijvend. Bij onveiligheid wordt een realistisch veiligheidsplan opgesteld.
6. Duurzame zorg
Ook na het oplossen van acute problemen blijven wij zorgen voor passende en flexibele zorg bij langdurige behoeften. Wij sluiten pas af als er voldoende zelf- en/of samenredzaamheid is bereikt.
7. Heldere samenwerking
Duidelijke communicatie vormt de basis. Taken en verantwoordelijkheden zijn inzichtelijk. Wij werken met deskundig, getrainde professionals en zorgen dat afspraken helder en uitvoerbaar zijn. We laten de regie niet vastlopen door gebrekkige samenwerking of onduidelijke afspraken.
8. Focus op kwaliteit
We monitoren of de zorg effectief is en bijstuurt waar nodig, met concrete doelen en evaluaties. We stellen kwalitatieve plannen op en planen voortgangsoverleggen om doelen en acties te toetsen en aan te passen.